JAMIE FREEMAN – DREAMS ABOUT FALLING

“Just You” was de titel van de in 2011 verschenen debuutplaat van de Britse singer-songwriter en multi-instrumentalist Jamie Freeman uit Lewes, East Sussex. Hij is de frontman van ‘The Jamie Freeman Agreement’ waarmee alternatieve folkmuziek wordt gebracht op zijn tweede plaat “100 Miles From Town” uit 2013. In 2017 volgde ook nog een ep-tje onder de titel “Hasia Dreams”, maar nu is er met “Dreams About Falling” opnieuw een volwaardig album van Jamie Freeman verschenen.

Op deze nieuwe plaat brengt hij elf songs in de alt.folk, country en Americana-genres. Heel wat songs zijn het resultaat van schrijverssamenwerkingen met Angaleena Presley, Ben Glover, Brandy Zdan, ‘Wild Ponies’, Michael Logen, Amy Speace en Amy Tudor, de dichteres uit Kentucky die de teksten schreef bij de nummers “Down Range” en “Darker Wave”.

Jamie Freeman speelde zelf bijna alle instrumenten in op dit album omdat hij naast elektrische en akoestische gitaar net zo goed overweg kan met drums, keyboards, basgitaar, mandoline en lap steel. Twee van de songs op het door Neilson Hubbard in Nashville geproduceerde album “Dreams About Falling” zijn duetten: de briljante ballad “Down Range” brengt hij samen met de Amerikaanse countryzangeres Angaleena Presley (1/3e van het countrytrio ‘Pistol Annies’), en de al even prachtige ballad “The Man I Want To Be” is een vocaal duet met de Amerikaanse folkzangeres Amy Speace uit Nashville, Tennessee die deze song ook samen met Jamie Freeman componeerde.

Geopend wordt er op “Dreams About Falling” echter met het mooie uptemponummer en eerste single “All In The Name”, een samen met folkzanger Michael Logen gecomponeerde song die u ter kennismaking op de bijgaande video kunt beluisteren. Andere topsongs op dit album zijn voornamelijk eveneens rustigere ballads als “Standing On A Star” en het samen met Angaleena Presley gecomponeerde “I Miss Those Bars”, maar ook het op een stevige drumbeat drijvende catchy nummer “Rum And Smoke” mag van ons nog wel een paar keer door de speakers weerklinken. “Dreams About Falling” is misschien wel de beste plaat van Jamie Freeman tot nu toe en dat belooft veel voor wat er in de volgende jaren nog van deze Britse singer-songwriter zal volgen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Union Music Label

distr.: Bertus

video